Genkenaar Nupstr (Jonas Rosius) pikte rond de eeuwwisseling de mic op om hem nooit meer los te laten. Al luisterend naar idolen KRS-One, Extince, Brainpower, en de Wu-Tang Clan begon hij op z’n kamer op veertienjarige leeftijd te freestylen. Iets later begon hij ook effectief met het maken van tracks, toen nog op instrumentals.  Het duurde niet lang voor Nupstr in een groep belande. Hij richtte samen met Elpo, Els, Decay en Skpee het collectief ‘Zown’ op, wat resulteerde in 2 albums: ‘All One’ & ‘The Steak and the sizzle’. Lovende reacties over het hele land volgden en ze stonden op bijna alle podia in Limburg en omstreken. (waaronder Limbomania, Genk on Stage, … ).

Nupstr profileerde zich echter op een ander vlak tot een held in de Vlaamse rapscene: hij was een begenadigd freestyler en kon op die manier op enkele mc battles hoge ogen gooien. Hij won bv. de Skillz battle  in 2005, wat gezien werd als hét officieuze Vlaams kampioenschap in deze categorie. Hij kwam ook heel wat mensen tegen in deze tijd en daaruit groeiden enkele tracks en vriendschapsbanden. Ook zijn connectie met Genk bleef aanwezig: tracks met Don Luca, Ikke (Onze Zaak), Tiewai en Ricca passeerden de revue.

In 2005 splitte Zown. Tijd voor Nupstr om uit te kijken naar een nieuwe crew – en die werd snel gevonden. Hij was onderdeel van het collectief ‘Het Verdikt’ met Scale (Sint-Andries MC’s), WIM (Phillibustas), Xpanz & Prev (Rijmtechniekers), bekende MC’s uit alle windstreken van het land. Ze maakten samen een album en traden hier veel mee op in binnen-en buitenland.

Na het Verdikt besloot Nupstr om de grote sprong te maken en te beginnen aan zijn debuutplaat. ‘Vooruitgang’ werd zo een feit in 2010 en vele optredens volgden. Hij kreeg heel wat goeie reacties uit binnen- en buitenland – mede door de goede producties van Decay en Cozone. Bij dit album kwamen ook heel wat clips uit. Ook trad hij enkele jaren mee op als gastlid van de Phillibustas.

Na ‘Vooruitgang’ en ettelijke optredens werd het even stil rond Nupstr, maar hij pikte de draad rond 2012-2013 op met een deelname aan de Nekka-wedstrijd en Humo’s Rock Rally (met live band). De toekomst ziet er goed uit: hij dook omstreeks 2014 de studio in met Fatty K en zette in 2015 elke maand een nieuwe track online, wat resulteerde in de gratis te downloaden ‘Eindelijk’ E.P. De titeltrack werd in een clip gegoten die werd geschoten en gemonteerd door Frank Telli.

In 2016 volgden nog vier nieuwe tracks, deze keer op beats van jong talent Wits, beatgod Cozone en de eerste samenwerking op een beat van dj Skpee(a.k.a. De Skipper). 2017 was een rustig jaar, maar er werden nieuwe tracks geschreven en opgenomen, die samen met de laatste vier tracks op een nieuwe cd zullen verschijnen!

Dus ookal is het weer even stil, Nupstr moet en zal muziek blijven maken voor iedereen die zijn muziek kan voelen, voor hemzelf en elke muziekliefhebber die het nodig heeft.

Nieuwe muziek is onderweg!

Stay tuned!